Ljudböcker — världens sensation

Ljudbok

Som bokfanatiker är det väldigt svårt att ignorera populariteten kring inte bara ljudböcker utan även podcaster och annan läsmaterial i ljudformat.

Det som tidigare var en bok man behövde lägga ner all sin uppmärksamhet åt för att läsa och gå igenom kan nu lyssnas på i ljudform och kan kan således lyssnas på när man är på gymmet, i bilen eller medan man sover.

En bok behöver inte längre ta hela ens uppmärksamhet och man behöver inte längre lägga ned tid åt att faktiskt läsa en bok, utan ljudböcker har blivit oerhört populära, främst av den här anledningen och allt tyder på att de bara kommer bli populärare med tiden.

Böcker kan inte ersätta ljudböcker, men det motsatta är fallet

Det som tidigare var en faktisk syssla har nu ersatts med något som kan göras medan man gör annat. Diskar man? En ljudbok kan spelas i bakgrunden och man kan helt enkelt lyssna på denna utan att behöva titta bort.

Faktum att detta är fallet är främst det som gjort ljudböcker så populära och svåra för böcker att konkurrera mot.

En bok har fortfarande sina läsare och dessa kommer inte gå över till ljudböcker, då som tidigare nämnt så är bokläsning en syssla. Många gillar verkligen denna sysslan och de älskar att sitta vid brasan eller ute på balkongen med en härlig bok. En parallell kan dras med filmtittande där hela ens uppmärksamhet går till att titta på filmen.

För de som önskar göra annat medan de har något att lyssna på i bakgrunden dock är det få saker som kan konkurrera mot just det som ljudböcker erbjuder. Här kan du lyssna på böcker som vanligtvis hade tagit månader att gå igenom, på bara några dagars tid, under tiden som du gjort annat under all den tiden.

Man lägger således inte ned någon tid alls på boken utan kan lyssna på den i bakgrunden, och samtidigt så betar man av böcker som annars hade tagit långa tider att läsa i bokform.

Hur hittar man ljudböcker?

De flesta ljudböckerna kan hittas antingen i skivformat, eller på nätet i form av onlinestreaming. Det sistnämnda är det populäraste sättet som konsumenter köper sina ljudböcker på idag. Med streamingtjänster som iTunes, Audible och andra kan du väldigt enkelt hitta en ljudbok du gärna hade lyssnat på, köpa den och därefter spela upp direkt från din mobiltelefon, dator eller annan elektroniska enhet.

Majoriteten av böcker som släpps idag släpps även i ljudboksformat, på grund av den popularitet ljudböckerna undergår just nu. Ett exempel på en sådan bok är Kaninen Som Så Gärna Ville Sova (http://www.berattarklubben.se/kaninen-som-sa-garna-ville-somna/) — denna bok har blivit något av ett fenomen i Sverige idag och faktum att den finns i ljudformat är bara ett plus. Här kan man lyssna på en bok som nästan för avsikt har att få läsaren att somna, i ljudform, vilket är ypperligt för den som faktiskt villa sova. Man kan spela upp ljudboken i sin mobiltelefon och därefter använda sig av hörlurar och lyssna på boken sent på kvällen för att bättre sova den kvällen.

Att hitta ljudböcker är väldigt enkelt idag och utbudet av ljudböcker växer bara mer och mer. För den som önskar lyssna på ljudböcker har marknaden aldrig varit bättre än den idag är. Sök helt enkelt efter din favoritljudbok och se om den finns tillgänglig, använd dig därefter utav en tjänst som möjliggör köp och ljudbokslyssnande, och sätt därefter igång! När man väl börjat lyssna på ljudböcker är det väldigt svårt att sluta—inte minst på grund av den effektivitet aktiviteten medför. Lyssna på långa böcker som vanligtvis hade tagit väldigt lång tid att aktivt läsa, utan att lägga ned någon som helst tid på på boken. Spara tid!

Categories: Tips