Litteraturprisernas snyggaste troféer

Troféer

Det är fortfarande flera månader tills det att nobelpriserna kommer delas ut detta år. Eventet brukar hållas den 10e December vart år och i år kommer säkert inga undantag att ske. Det betyder dock inte att man är för tidig för att analysera de absolut snyggaste troféerna inom just litteratur och den snyggaste trofén man gärna hade dekorerat bokhyllan med. Blir man nominerad till ett nobelpris så är säkert trofén det sista man tänker på—man vill ju vinna priset oavsett då det är prestigen med nobelpriset som man är ute efter. Valideringen detta medför och spridningen utav ens namn. Vinner man nobelpriset så är man etsad i historien i all evighet dock så kan fina troféer på vägen dit också självklart vara kul att samla på sig. Nedan följer några utav bokvärldens snyggaste troféer. För fler så kan ni besöka Glentons hemsida eller se troféer här. Det finns många snygga troféer att beskåda i världen och önskar man att eventuellt skapa sin egna till någon tävling så kan det vara bra att ta lite inspiration från andra tävlingar. Bläddra då bland nedanstående troféer eller de som kan hittas hos Glentons för exempel på några snygga troféer att emulera.

Nobelpriset

NobelprisetTroféerna som medföljer nobelpriset är alla unika och speciella och vart pris har sin egna trofé. Det som gör nobelprisets troféer så speciella är hur de reflekterar det fält man vunnit priset i. Kul är det att få en väldigt fin och polerad trofé som reflekterar ett ämne man är begåvad i.

Det är en sak att vinna en trofé som är exakt den andra lik—en annan känsla är det att vinna något unikt och väldigt speciellt och samt få en trofé som byggts specifikt åt en själv. Detta innebär att det endast finns en sådan trofé och den är din. Den är unik, ingen annan har en likadan någonstans i världen.

Detta gör nobelprisets troféer något av de speciellaste man kan vinna. Inte bara är det kul att bli nobelpristagare. Världen tävlar om dessa priser. Dock så är det ju självklart att också ha en underbar trofé att placera på bokhyllan som en påminnelse att detta pris verkligen vunnits. Och att trofén ser väldigt fin ut är bara ett stort plus.

National Book Awards

National Book Awards troféTrofén som medföljer the National Book Awards (NBA, inte att förväxlas med National Basketball Association) skriker ordet “bok”. Denna underbara trofé är det få som slår när det kommer till just priser inom litteratur.

Inte bara innebär detta pris att man blivit igenkänd som författare utan själva trofén är något att beskåda. Någon gång vart decennium så kan tävlingen komma att ändra trofén för att hålla dessa fräscha. Har man således en trofé från ett visst årtionde och tävlingen slutat dela ut dem så kommer det endast finnas ett X antal sådana exemplar i världen. Att då ha en sådan trofé på skrivbordet eller på bokhyllan kommer man för alltid vara en av få individer världen över som kan säga att de har.

Trofén delas ut till författare världen över och få är det som i slutändan vinner detta pris. Att vinna den är då något exklusivt och något memorabelt. Att en fin trofé medföljer priset är ett väldigt stort plus.

Fler troféer kan som sagt hittas hos Glentons. Ännu fler finns att helt enkelt hittas via Google. Att sitta och kika bland troféer är kul—speciellt om man har för avsikt att skapa en egen tävling och behöver inspiration till utseende på troféer. Självklar inspiration är att bygga en trofé i form av någon symbol som passar det pris vinnaren vinner. Men önskar man något lite mer speciellt och unikt kan det vara hjälpsamt att då gå igenom en massa troféer och se om man hittar något man tycker passar ens egna tävling lite mer. Bläddra då bland troféer på ovanstående sätt så kommer du snart att få mycket inspiration på en massa olika sätt för att bygga den bästa trofén åt just din tävling.

Categories: Blogg