Boktips inom investeringar

Under sommar och semester har de flesta tid över till att läsa böcker. Varför inte ta tillfället i akt och lära dig mer om investeringar, aktier och långsiktigt sparande? Under de senaste åren har det släppts ett flertal populära svenska böcker inom ämnet och bara i år det tillkommit ett flertal nya böcker. Har du missat några av följande bästsäljare som har givits ut under 2018?

Den enkla vägen: bli rik och fri med aktier

Den enkla vägen att bli rik och fri med aktier

Marcus Hernhag släpper äntligen en ny bok om aktier och investeringar. Marcus har en gedigen erfarenhet inom ämnet och har tidigare skrivit de omtyckta böckerna Hitta världens bästa aktier och Att lyckas med aktier. I den nya boken Bli rik och fri med aktier har han gått ihop med Arne ’Kavastu’ Talving och tillsammans avslöjar de sin väg från noll kronor till ekonomisk frihet. Båda författarna började med två tomma händer och har sedan byggt upp förmögenheter genom att handla aktier. I boken delar de med sig av sina bästa investerings- och spartips och visar hur enkelt det är att lyckas på aktiemarknaden med rätt strategier.

En liten bok som slår aktiemarknaden

En liten bok som slår aktiemarknaden

Den framgångsrika förvaltaren på Wall Street, Joel Greenblatt, har äntligen släppts sin nya utgåva av sin populära bok En liten bok som slår aktiemarknaden. I boken förklarar Joel sin ”Magiska formel” för hur man bli en långsiktig vinnare på börsen. Boken är underhållande skriven och språket är lätt att förstå för vem som helst som vill börja spara i aktier. Något som är helt nytt i den nya utgåvan 2018 är kommentarer från aktieskribenterna Martin Blomgren och Marcus Hernhag som förklarar hur den ”Magiska formeln” kan appliceras på den svenska aktiemarknaden.

Undvik kortsiktiga krediter under sommaren

Lät dessa böcker intressanta samtidigt som semesterkassan tagit slut? Då rekommenderar vi att du undviker kortsiktiga krediter som snabblån i form av lån utan UC eller avbetalningsplaner från exempelvis Klarna – oavsett om det är för en resa till Medelhavet eller för att köpa litteratur. Starta sommaren genom att få in vanan att spara till konsumtion!

Categories: Rekommendationer