Böcker om jakt och fiske

Böcker om jakt

Då det börjar dra ihop sig till jaktsäsongen kan det vara bra att veta att det finns många böcker om detta ämne. Det finns även många böcker som handlar om fiske, även om tiden för att fiska kanske inte är den rätta just denna årstiden.

Böcker för nybörjaren eller experter?

Nu kanske man kan börja fundera på om det är för nybörjarna eller om de är för de som har mer erfarenhet utav jakt och fiske som böckerna riktar sig till. Det finns böcker för nybörjaren där man får veta viktiga saker som man ska tänka på vid vid dessa fritidssysslor. Information om tillbehör som är viktiga kan även hittas i dessa böcker. Många Jägare har vapen som säkerhet ute i naturen, men online kan du hitta Säkerhet för hemmet med Esafe, där du kan hitta hemlarm som skyddar hemmet när du är ute i naturen.

Varför behöver man böcker om dessa fritidssysslor?

Behövs verkligen böcker om dessa två ämnen? Vissa kan tycka att det inte alls behövs och att man inte kan lära sig något om dessa ämnen endast på grund av att man läser. Det kan man faktiskt göra. Man kan läsa om vilka djur det finns att jaga och när och var man får lov att . Vilka regler och lagar man måste följa och rätt utrustning som ska användas.

Kokböcker om fångsten efter jakt och fiske

Oftast jagar man för att man vill få bort överflödet av djurarter i naturen. Men man kan även jaga och fiska för att skaffa mat. Är man ute i naturen och campar kan det hända att man skjuter något djur eller fångar er fisk för att äta. Många kända kockar har gjort just detta. De jagar djur som de sedan tillagar och äter. De har även gjort kokböcker där de visar hur man gör just detta.

Olika böcker som inom dessa ämnen

Nedan kommer jag lista böcker som handlar om jakt och fiske och även några kokböcker där man får lära sig om hur man tillagar fiskar och andra djur som man har jagat.

  1. Happy hunting

    Detta är en handbok där författaren och jägaren Fredrik Lundberg tar med oss ut på en vandring genom jägarens värld. Boken gavs ut år 2014 och besvarar bland annat frågor som exempelvis vad krävs för att ta din jägarexamen? Behöver man verkligen ha en hund när man jagar och vilka vapen behövs? Denna boken är din guide till att bli en bättre jägare och som hjälper nybörjarna att få svar på alla frågor som de kan ha om just jakt.

  2. Ut och fiska: 100 svenska fiskar i färg

    Detta är en handbok som lär ut vilka olika sorters fiskar det finns och vilka olika tillbehör som krävs. Den gavs ut år 2015. Det är även en bra handbok till de som vill testa på friluftslivet. För de som vill campa i naturen är det bra att veta hur man överlever, fiskar och tillagar fisken i naturen. Det får du också lära dig i denna bok.

  3. Moberg lagar vilt: Jagat, fiskat, plockat

    Detta är en ny kokbok utav den kände kocken Per Morberg. Den kom ut i år 2018. Här får du veta hur man tillagar vilt som man jagar och fiskar. Boken innehåller över 100 recept på olika rätter man kan tillaga på vilt.

Categories: Tips