Böcker att läsa om man är massageintresserad

Massage Stockholm

Massage kan göra underverk för dig och din hälsa. En massage kan stärka bandet mellan två människor, få dig eller den du ger massage att lägga undan vardagens stress, krav och måsten. Forskning visar att massagens välgörande effekter är många. Dessa beröringsmetoder har visat sig kunna öka blod- och lymfcirkulationen, stärka immunförsvaret samt reducera spänningar, muskelvärk och smärta. Massage påverkar nervsystemet positivt, reducerar träningsvärk, ökar avslappning och välbefinnande samt motverkar stress.

Terapeuter erbjuder hembesök

I dagens samhälle är tempot högt, speciellt i storstäderna. Lyckligtvis finns det utbildade terapeuter som gör hembesök för massage i Stockholm, men den vanligaste varianten är kanske att besöka massörens egen lokal. Båda alternativen finns tillgängliga i Stockholm och det kan vara särskilt bra om du av någon anledning har svårt att lämna hemmet.

Vill man lära sig mer om massage och dess läkande egenskaper finns det många böcker att läsa.
Idag finns böcker skrivna och översatta från världens alla hörn, alla med olika metoder och synsätt på kroppen och själen. De olika metoderna ska kunna rätta till obalanser, lindra spänningar och till och med kunna förebygga sjukdomar. Många behandlingssätt fokuserar även på det mentala måendet då det finns forskning som visar på att det går hand i hand.

Här listar jag två böcker som kan öka din kunskap inom ämnet. Båda böckerna redogör för grundläggande metoder och tekniker som är bra att känna till.

Massage för kropp och själ

I boken Massage för kropp och själ lär du dig massagens grunder. Boken, som finns översatt till svenska, går igenom grundläggande handgrepp och tekniker för att lösa upp muskelknutar, lindra stressymptom och huvudvärk. Du hittar även instruktiva steg-för-steg bilder och en guide till en rogivande helkroppsmassage. I boken får du också ta del av hårbottenmassage, djupavslappnande ansiktsrengöringar, exfoliering och lyxiga spabehandlingar. Författaren delar med sig av recept på egna oljor, scrubkrämer och ansiktsmasker med naturliga välgörande ingredienser som ger näring och lyster åt torr hud.

Massera själv bort dina smärtor!

I denna bok får du vägledning i att hitta roten till din muskelsmärta; den fokuserar på knutor, det vill säga knölar som bildas då fibrer i din muskel drar ihop sig men aldrig går tillbaka till sitt avslappnade ursprungsläge. Boken hjälper dig att lokalisera knutan och bli av med den. Författarna menar att just dessa kan vara grunden till det obehag och den smärta som du känner och att de även kan leda smärta vidare till andra muskler, vilket kan göra att man försöker massera på helt fel ställe.

Är massageraster på arbetsplatsen något för framtiden?

Jasmin Müller, adjunkt i folkhälsovetenskap vid Högskolan i Skövde menar att korta pauser med massage på arbetsplatsen kan hjälpa oss att må bättre. Hon har tillsammans med företag gjort studier som visar just detta.

Inledningsvis i forskningen fokuserade jag främst på att undersöka om tiominuters raster i en massagefåtölj tre gånger i veckan hade effekt på medarbetarnas fysiska och psykiska mående. Efter åtta veckor kunde jag konstatera: ja, så var fallet.

Säger Jasmin Müller enligt Skövde Nyheter.

Categories: Blogg