Bli odlingsexpert på ett kick!

Odlingsexpert

Skönlitteratur är trevligt och blir ett avbrott från vardagen. Men med faktaböcker får du inte bara intressant läsning, du kan också bli expert på något eller åtminstone lära dig något nytt som du har användning av i vardagen. Även du som har tummen mitt i handen kan lära dig att odla och sköt din egen trädgård.

Nyhetsbrev

För lite enklare läsning och handfasta tips om allt möjligt inom odling, kan du nyttja nyhetsbreven från ​Impecta​. De säljer fröer och trädgårdstillbehör, deras nyhetsbrev är därmed fulla med smarta tips. Att odla från frö tar längre tid och kräver lite mer arbete i utbyte mot billigare och mer lärorikt. Nyhetsbreven följer säsongen, du får tips om beskärning under sommaren och lagom till november får du tips om hur du övervintrar dina växter.

Rekommendationer

Det finns en uppsjö av odlingsböcker på nätet och biblioteket. Den är sin egen kategori och du kan hitta allt från historiska faktaböcker om odling i Mesopotamien till en kort sammanfattning av ​vad som växter i Doreen Månssons trädgård​. Det gör det inte direkt lättare att veta vad du ska läsa så här i början.

Prata med personer som är duktiga på odling, vänner eller personal på lokala trädgårdshandel. Fråga efter bokrekommendationer, vad gillar de att läsa och vad skulle de rekommendera till dig?

Inspirationsbilder

Innan du börjar läsa och lära dig nya saker borde du först och främst veta vad du vill odla. När det kommer till grönsaker är det bäst att börja med de som trivs i din växtzon och som du redan tycker om. Experimentera kan du göra när du har lite mer erfarenhet.

Ska du odla blommor vill du veta hur slutresultatet ser ut. Det finns tusentals varianter av rosor, vilken vill du ha? Titta i bilderböcker eller på nätet för att se vad som bjuds på, du kommer att hitta nya favoriter hela tiden. Annars är det lätt att fastna i ett visst mönster, du väljer bara de växter du känner igen eller som du sett att grannen har. Ta ut svängarna istället!

Categories: Rekommendationer